KAVA ETHIOPIA YIRGACHEFFE
Podrobnosti artikla
Podrobnosti
Etiopija je zibelka kave vrste arabica. Kava iz južne pokrajine Yirgacheffe raste na nadmorski višini 1500–1800 m. Ta mešanica kave je pripravljena s postopkom izpiranja, v katerem sodeluje kar 500 pridelovalcev kave. Kave iz regije Yirgacheffe so med najboljšimi na svetu. Kmetje v tej regiji gojijo svojo etiopsko dediščino brez uporabe kemičnih gnojil, kar pomeni, da so skoraj vse kave v Etiopiji organske, ne glede na to ali imajo certifikate.
Priprava: Za pripravo ene skodelice kave dodajte vsaj dve čajni žlički (7g) mletih zrn. Voda za pripravo naj bo vroča (93–94°C).
Sestavine:
pražena kavna zrna (100% Arabica)
kofein: srednje
Hranilne vrednosti
Hranilne vrednosti | |
Energija | 41 kJ/10 kcal |
Ogljikovi hidrati | 1,6 g |
Od tega sladkorji | 1,4 g |
Sol | 0,03 g |